0

Neemt Apple Music Tidal over voor meer exclusieve muziek?

Wordt Tidal overgenomen door Apple Music?

Tidal is in Amerika de op twee na grootste aanbieder van streaming muziek. Vooral dankzij goede deals met artiesten en labels waarmee Tidal exclusieve titels aan haar muziekcatalogus kan toevoegen sluiten veel Amerikanen een abonnement af bij het streaming muziekbedrijf van rapper Jay-Z.

Het succes van Tidal valt ook de concurrentie op: als de geruchten kloppen is Apple Music zo gecharmeerd van het Tidal en haar werkwijze dat het moederbedrijf van Apple Music, Apple, rond de 500 miljoen euro over heeft voor Tidal. Mocht de overname doorgaan dan is Jay-Z na Dr. Dre de tweede rapper die dankzij Apple mega-rijk is geworden.

0

TV-series streamen via Tidal

Tidal ontwikkelt zich steeds meer als een complete streamingdienst die naast muziek ook andere streams aanbiedt. Al langere tijd is het mogelijk om films en andere video’s te streamen. Tidal is nu druk bezig met het ontwikkelen van eigen tv-series die je via de applicatie kunt streamen.

Allereerst zal Tidal in november een serie uitbrengen waarin onbekende stand-up comedians zichzelf kunnen presenteren. Dit programma heeft als titel ‘No Small Talk’ en zal bestaan uit vijf afleveringen waarin in totaal 15 stand-up comedians gepresenteerd worden.

0

Tidal: Youtube en Google betalen artiesten veel te weinig

Tidal heeft bij monde van eigenaar Jay-Z forse kritiek geuit op zowel Google als Youtube. De rapper liet weten dat Tidal artiesten een eerlijke prijs betaald terwijl Google en Youtube dat absoluut niet doen.

Volgens Jay-Z betaalt Google slecht doordat Youtube zo ontzettend groot is: door het enorme marktaandeel betaalt het bedrijf in streaming video slechts 10% van wat eigenlijk zou moeten. Jay-Z koos overigens een bijzonder moment voor zijn aanval op Youtube: hij liet van zich horen tijdens een concert dat hij gaf in New York.