0

Spotify dichtbij overeenkomst met Warner Music

Spotify en Warner sluiten niet overeenkomst.

Spotify wil graag de grootste aanbieder van streaming muziek blijven. Om dat voor elkaar te krijgen sloot het bedrijf in de afgelopen periode nieuwe deals met Sony en Vivendi. Door deze overeenkomsten kan Spotify de komende jaren meer verdienen aan het streamen van muziek die is uitgebracht bij een van beide platenlabels.

Na dus al twee overeenkomsten gesloten te hebben lijkt ook een deal met Warner, het derde grote muzieklabel, aanstaande. Het is even afwachten of Spotify en Warner het nog voor de zomer eens kunnen worden. Lukt dat niet dan zal in de loop van september de deal officieel aangekondigd worden.

0

Sony sluit nieuwe overeenkomst over streaming muziek op Spotify

Sony en Spotify hebben een nieuwe overeenkomst gesloten over online muziek op de muziekdienst.

Sony heeft zoals verwacht een nieuwe deal gesloten met Spotify. Na Universal is Sony het tweede grote label dat onder nieuwe voorwaarden haar muziek blijft aanbieden via de online muziekdienst. Eerder al sloot Universal een nieuwe overeenkomst met Spotify.
Warner Music is nu het enige label van de 'Big Three' die nog onder de oude voorwaarden actief is op Spotify.

De nieuwe overeenkomst tussen Sony en Spotify vertoont grote overeenkomsten met de eerdere deal die de muziekdienst met Universal sloot. Zo kan ook Sony ervoor kiezen om nieuwe albums een tot twee weken te weren van de gratis Spotify variant. Hierdoor krijgen Spotify Premium gebruikers een groot voordeel in vergelijking met Spotify Free.

0

Alle muziek van Taylor Swift eindelijk weer op Spotify

Taylor Swift weer op Spotify

Taylor Swift heeft gisteren haar muziek weer beschikbaar gemaakt op Spotify. De Amerikaanse zangeres haalde drie jaar geleden al haar albums van de muziekdienst uit onvrede met de vergoedingen die ze ontving.

Ook op andere muziekdienst kunnen liefhebbers weer muziek van Taylor Swift beluisteren. Op Apple Music was de muziek van Taylor Swift in de afgelopen jaren wel gewoon te beluisteren: Swift sloot met deze muziekdienst een overeenkomst.