0

SoundCloud haalt Premier dienst uit testfase

Al meer dan vier jaar biedt SoundCloud artiesten de mogelijkheid om rechtstreeks geld te verdienen met het aanbieden van muziek op hun dienst. Met SoundCloud Premier kunnen minder bekende artiesten ervoor kiezen om rechtstreeks geld te verdienen met populaire tracks op SoundCloud. SoundCloud betaalt via Premier rechtstreeks uit aan de artiest in plaats van aan de platenmaatschappij of muziekuitgever.

0

Spotify koopt SoundCloud toch niet

SoundCloud

Enige maanden geleden waren er sterke geruchten over een overname van SoundCloud door Spotify. Het Zweedse muziekbedrijf zou het Duitse platform voor muziek downloads en streaming tracks willen overnemen vanwege het grote aantal actieve gebruikers. Ook de aanwezige kennis over de ontwikkeling van online muziek zou een reden voor de overname geweest zijn.

0

SoundCloud Go – Betaald streamen met SoundCloud

Betaald muziek streamen met SoundCloud Go.

SoundCloud is in Amerika de populairste dienst voor het gratis streamen van muziek. Maandelijks gebruiken 200 miljoen mensen de website en de apps van SoundCloud voor het streamen van muziek.

Het grote succes van de gratis dienst, en de hete adem van de muziekindustrie, heeft SoundCloud doen besluiten een betaalde streamingdienst op te zetten. Met SoundCloud Go kan voor 10 euro per maand onbeperkt muziek gestreamt worden.

0

SoundCloud sluit contract met onafhankelijke muzieklabels

SoundCloud heeft deze week een contract getekend met Merlin, een onafhankelijke uitgever van licenties op muziek. Deze overeenkomst is goed nieuws voor ongeveer 20.000 kleine en onafhankelijke labels: zij komen nu misschien in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming vanwege het streamen van muziek op SoundCloud.

SoundCloud laat in een verklaring weten blij te zijn met de overeenkomst. Vooral voor independent labels is de deal een potentiële bron van inkomen. Zij krijgen namelijk toegang tot ‘On SoundCloud’, het systeem waarmee SoundCloud inkomsten kan generen met streaming muziek.