0

SoundCloud introduceert goedkoop abonnement

Muziek streamen met SoundCloud Go en Go+.

SoundCloud startte vorig jaar met haar eigen online muziekdienst, SoundCloud Go. Met deze muziekdienst kan zonder reclame en in hoge kwaliteit muziek gestreamd worden uit de complete catalogus van SoundCloud.

Vandaag introduceerde SoundCloud een tweede abonnement met onder naam SoundCloud Go. Met deze nieuwe dienst kan onbeperkt muziek gestreamd worden voor een vaste prijs van $4,99. Het oude Go abonnement gaat per direct verder onder de naam SoundCloud Go+.

0

SoundCloud en BUMA-Stemra bereiken overeenkomst

Muziek streamen met SoundCloud Go.

Nederlandse artiesten die zijn aangesloten bij BUMA-Stemra kunnen binnenkort een vergoeding verwachten als hun muziek wordt afgespeeld op SoundCloud. De streaming muziekdienst en BUMA-Stemra sloten gisteren een overeenkomst die het uitbetalen van vergoedingen voor streaming muziek mogelijk maakt.

SoundCloud kan door deze deal snel beginnen met het aanbieden van SoundCloud Go in de Benelux. Alle artiesten die de komende twee jaar via de streaming muziekdienst van SoundCloud beluisterd worden krijgen hiervoor dan een vergoeding. Over de hoogte van deze vergoeding hebben beide partijen nog een uitsluitsel gegeven.