0

Pandora lanceert eind dit jaar nieuwe muziekdienst

Pandora komt met nieuwe streaming muziekdienst.

Pandora is in Amerika een grote aanbieder van online radio via een speciale streaming muziek applicatie. Aan het einde van dit jaar wil het bedrijf zich naast radio ook gaan richten op on-demand streaming muziek.

Hiermee wordt Pandora de zoveelste concurrent van Apple en Spotify. 6 December zal Pandora tijdens een speciaal event in New York meer bekendmaken over de nieuwe muziekdienst van het bedrijf.

0

Amazon en Pandora ontketenen prijsoorloog op streaming muziekmarkt

Pandora en Amazon gaan de komende weken nieuwe versies van hun streaming muziekdiensten uitbrengen. Zowel Pandora als Amazon zijn van plan om zowel dure als goedkope abonnementen aan te gaan bieden. De goedkope varianten van beide muziekdiensten gaan per maand 5 dollar kosten terwijl voor de standaard versie 10 dollar betaald moet worden.

Met de goedkopere varianten voor de streaming abonnementen lijken beide muziekdiensten een ware prijzenoorlog te willen ontketenen. Geen enkele andere muziekdienst biedt momenteel een goedkoop abonnement aan: zowel de grote spelers als de kleinere aanbieders rekenen allemaal 10 dollar per maand voor het zonder reclame en in hoge kwaliteit streamen van muziek. Wellicht dat Pandora en Amazon  hopen op een snelle groei van het aantal gebruikers door het goedkope tarief.

0

Streaming muziekdienst Pandora komt naar Europa

In Amerika is Pandora al een geduchte concurrent van Spotify en Apple Music. Door het grote succes in het thuisland van de muziekdienst gaat het bedrijf nu uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

Een en ander valt op te maken uit een artikel in de WSJ. Volgens dat artikel zoekt bedrijf nadrukkelijk de strijd met Apple en Spotify door uitbreiding buiten Amerika. In eerste instantie wil Pandora streaming muziek gaan aanbieden in Engelssprekende landen. Later zullen ook andere landen volgen.