0

Streaming muziek goed voor omzet muziekindustrie

De nieuwste omzetcijfers van de Amerikaanse muziekindustrie laten een forse stijging zien over het afgelopen jaar. Dankzij streaming muziek wist de muziekindustrie in Amerika een groei van ruim 10% te realiseren vergeleken met 2015. De omzet uit muziek bedroeg over 2016 bijna 8 miljard dollar.

Een groeipercentage van 10% is al lang niet meer voorgekomen: de verkoop van muziek daalde jarenlang vanwege de populariteit van programma's waarmee mensen gratis muziek konden downloaden. Pas sinds de opkomst van streaming muziekdiensten waarmee onbeperkt muziek kan worden beluisterd via speciale software groeide de markt weer met kleine beetjes.

0

Omzet uit streaming muziek verdubbeld; digitale downloads in de min

De NVPI meldt dat de omzet uit streaming muziek met maar liefst 50% is gegroeid.

De Nederlandse muziekindustrie vaart wel bij de opkomst van streaming muziekaanbieders. De totale omzet van de online muziekdiensten was over de eerste 6 maanden van dit jaar ruim 50% hoger in vergelijking met vorig jaar. 

In de eerste zes maanden van 2015 werd rond de 20 miljoen euro verdiend aan abonnementen op online muziekdiensten. De eerste zes maanden van dit jaar bedroeg diezelfde omzet ruim 40 miljoen euro. Vooral Apple Music lijkt verantwoordelijk voor die forse groei.