0

Gerucht: Google koopt muziek streaming dienst Songza

Gerucht: Google koopt Songza?

Volgens diverse bronnen is Google in gesprek met muziek streaming dienst Songza: de zoekgigant zou het online muziek bedrijf, dat muziek aanbiedt op basis van de gemoedstoestand van de gebruiker, willen overnemen. Google zou bereid zijn rond de 15 miljoen te betalen voor Songza.

De overnameprijs is, volgens de geruchten, het belangrijkste struikelblok in het overnameproces. Het in New York gevestigde Songza zou meer waard zijn dan de 15 miljoen die Google momenteel overheeft voor het streaming muziek bedrijf. Wat dan wel een reële prijs is voor Songza blijft voorlopig gissen.

0

Beats muziek streaming dienst in handen van Apple

Het gonst van de geruchten rondom Beats en Beats Music. Beide bedrijven, Beats gespecialiseerd in koptelefoons en Beats Music een online muziek streaming dienst, zouden in de belangstelling staan van Apple. Het bedrijf achter de iPhone, iPad en verschillende andere producten zou het moederbedrijf achter Beats over willen nemen voor bedrag van 3,2 miljard euro.

Als de overname doorgaat zou het de grootste overname door Apple ooit zijn. Achter deze overname zitten trouwens vooral andere belangen dan de koptelefoons en muziek streaming dienst. Apple is vooral geinteresseerd in de ontwikkelaars die bij Beats werken aan producten op muziek gebied. De fabrikant van iPhone, iPad en andere mobiele apparaten heeft moeite om te innoveren. Door de overname van Beats, maar ook dooor eerdere overnames, hoopt men sneller met nieuwe producten te komen.