0

Rechtszaak: gratis radio streamen is strafbaar

Websites waar je op internet gratis radio kunt streamen moeten gaan betalen voor het invoegen van deze radio-streams. Dit eist de stichting Sena die probeert om via een bodemprocedure de populaire website Nederland.FM te verplichten tot het betalen voor het (gratis) aanbieden van radio-streams.

Sena is een organisatie die zich inzet voor  artiesten en bands in Nederland. Al eerder probeerde de stichting om websites te verplichten tot het betalen van een vergoeding voor het invoegen (‘embedden’) van radio-streams. Toen stopt Sena achter met de rechtszaak vanwege een uitspraak van het Europese Hof.

0

Gratis klassieke muziek streamen met Idagio

Ben je een liefhebber van klassieke muziek, heb je een iPhone of iPad en wil je graag klassieke muziek streamen? Download dan uit de app-store de Idagio app en begin gelijk met het gratis streamen van duizenden uren aan klassieke muziek.

Idagio is een nieuwe muziekdienst die zich uitsluitend richt op het aanbieden van klassieke muziek. Wil je meer weten over deze nieuwe muziekdienst? Lees dan onze handleiding over Idagio waarin we een eerste indruk geven van deze muziek-app voor liefhebbers van klassieke muziek.

0

Geen gratis radio meer via iTunes

Apple Music kent een nieuw slachtoffer. Na het opofferen van Beats Music, dat inmiddels niet meer bestaat, trekt Apple aan het eind van deze maand de stekker uit iTunes radio. De gratis radiozenders die via iTunes beluisterd kunnen worden worden geïntegreerd in Apple Music.

De enige uitzondering op deze wijziging in het online aanbod van radiozenders via Apple is Beats 1. Deze zender, die Apple speciaal online bracht om Apple Music te promoten, blijft gratis te beluisteren via iTunes. Ook als iTunes radio volledig offline is zal Beats 1 beschikbaar blijven voor gebruikers van iTunes Radio.