0

T-Mobile mag doorgaan met gratis data voor muziekdiensten

Gratis muziek streamen met Datavrije Muziek van T-Mobile.

T-Mobile biedt al geruime tijd een abonnement aan waarmee gebruikers muziek kunnen streamen zonder daarmee data te verbruiken. Deze dienst, Datavrije Muziek, maakt volgens Bits of Freedom inbreuk op Europese regels rondom netneutraliteit.

In een rechtszaak rondom Datavrije Muziek oordeelde een rechter dat T-Mobile gewoon mag doorgaan met het aanbieden van dee dienst. De Autoriteit Consument en Markt is van mening dat T-Mobile met Datavrije Muziek geen Europese regels overtreedt.

0

T-Mobile start met Datavrije Muziek bij databundel van 6GB of meer

T-Mobile start morgen met een nieuwe dienst waarbij gebruikers muziek kunnen streamen zonder dat deze data van de bundel afgaat. Volgens huidige regelgeving rondom de netneutraliteit mogen providers dit niet doen. Morgen gaan Europese regels in waarbij dit volgens T-Mobile wel mag.

T-Mobile biedt alleen gebruikers van een stel-samen en stel-bij abonnement die een databundel van 6GB of meer hebben de mogelijkheid tot het streamen van muziek zonder dat deze data van de bundel afgaat. Klanten met een kleinere bundel of een ander abonnement hebben pech, hun streaming muziek gaat gewoon van de bundel af.