0

Spotify verandert ‘verwijderingsbeleid’ na klachten

Spotify

Artiesten met muziek op Spotify hoeven niet meer te vrezen voor maatregelen van de muziekdienst na slecht gedrag in hun dagelijkse bestaan. De muziekdienst kwam eerder deze week in het nieuw nadat besloten was om muziek van onder andere R. Kelly te verwijderen uit playlists en hitlijsten vanwege vermeende misdragingen.

Het verwijderen van muziek van R. Kelly uit de playlists kwam de muziekdienst op veel kritiek te staan. R. Kelly is niet formeel beschuldigd van slecht gedrag en ook heeft nog geen enkele rechter zich gebogen over de beschuldigingen aan het adres van de artiest. Het beleid om eigen waarden terug te laten komen in de afspeel- en hitlijsten bleek omstreden.

0

Spotify overweegt verhuizing naar Amerika

Spotify

Spotify is ontevreden over het ondernemingsklimaat in Zweden. De grootste aanbieder van streaming muziek overweegt daarom om haar thuisland te verlaten en in Amerika verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden op Spotify.

De CEO van Spotify, Daniel Ek, liet in een verklaring weten vooral het grote tekort aan betaalbare woonruimte voor haar ontwikkelaars als een grote belemmering te zien voor de ontwikkeling van de muziekdienst. In andere Europese landen en in Amerika is het veel eenvoudig om een leuke woonruimte te krijgen voor weinig geld.