0

Gaat Spotify in 2018 dan echt naar de beurs?

Spotify

De beursgang van Spotify lijkt nu echt aanstaande. Volgens diverse bronnen heeft de Zweedse aanbieder van streaming muziek het benodigde papierwerk ingeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder voor de aandelenbeurs in New York.

In de afgelopen twee jaar is de waarde van Spotify meer dan verdubbeld. De waarde van Spotify bedraagt momenteel rond de 20 miljard dollar, twee jaar geleden bedroeg de waarde van de grootste online muziekdienst nog rond de $9 miljard.

0

Plannen voor beursgang Spotify worden steeds concreter

Drie maanden muziek streamen voor €0,99 bij Spotify.

De voorgenomen beursgang van Spotify wordt steeds concreter. Het Zweedse bedrijf is van plan om aan het einde van dit jaar een vermelding te krijgen op een Amerikaanse en Europese beurs. De plannen van Spotify zijn echter controversieel: het bedrijf wil namelijk geen nieuwe aandelen uitgeven.

De Amerikaanse beurswaakhond houdt de plannen van Spotify daarom goed in de gaten. In tegenstelling tot een normale beursgang, waarbij particulieren en bedrijven aandelen van een bedrijf kunnen kopen op het moment dat het naar beurs gaat, wil Spotify reeds uitstaande aandelen op de beurs registreren.