0

Amazon en Pandora ontketenen prijsoorloog op streaming muziekmarkt

Pandora en Amazon gaan de komende weken nieuwe versies van hun streaming muziekdiensten uitbrengen. Zowel Pandora als Amazon zijn van plan om zowel dure als goedkope abonnementen aan te gaan bieden. De goedkope varianten van beide muziekdiensten gaan per maand 5 dollar kosten terwijl voor de standaard versie 10 dollar betaald moet worden.

Met de goedkopere varianten voor de streaming abonnementen lijken beide muziekdiensten een ware prijzenoorlog te willen ontketenen. Geen enkele andere muziekdienst biedt momenteel een goedkoop abonnement aan: zowel de grote spelers als de kleinere aanbieders rekenen allemaal 10 dollar per maand voor het zonder reclame en in hoge kwaliteit streamen van muziek. Wellicht dat Pandora en Amazon  hopen op een snelle groei van het aantal gebruikers door het goedkope tarief.

0

Amazon Prime Music: mainstream muziek streamen

Amazon werkt aan eigen streaming muziekdienst.

Amazon Music (Prime Music, zoals de officiele naam luidt) is een streaming muziekdienst van Amazon. De dienst werkt anders dan Spotify en Apple Music en kent enkele grote verschillen met de twee grootste aanbieders van streaming audio. 

Zo is Amazon Prime Music vooral gericht op mensen die populaire muziek streamen. De catalogus waaruit je muziek kunt streamen bedraagt namelijk maar 1 miljoen tracks. En dat is bar weinig vergeleken met de ruim 30 miljoen tracks die Apple Music en Spotify in hun catalogus aanbieden.

0

Amazon werkt aan eigen streaming muziekdienst

Amazon is hard aan het werk om dit najaar een eigen streaming muziekdienst te lanceren. Met deze muziekdienst wil het Amerikaanse bedrijf de concurrentie met Spotify en Apple Music aangaan. Momenteel biedt Amazon in Amerika al Prime Music aan, deze muziekdienst zou het veld moeten ruimen voor de nieuwe muziekdienst.

De plannen van Amazon lekten uit via de New York Post. Die krantmeldt dat Amazon in gesprek is met een groot aantal licentiehouders van rechten op populaire muziek. Mocht Amazon erin slagen om een flinke muziekbibliotheek samen te stellen dan zal de nieuwe muziekdienst dit najaar uitgerold worden.