Radio streamen met Tray Radio

Muziek is op internet nooit ver weg. Of je nu gratis muziek wil streamen met Spotify of muziek wil downloaden met Spotnet: binnen enkele muisklikken is dat te regelen. Dat geldt ook voor het online luisteren naar de radio, met Tray Radio is dat namelijk erg eenvoudig.

Tray Radio: Online radio streamen

Tray Radio: Online radio streamen

Met Tray Radio kun je in korte tijd beschikken over een grote lijst aan gratis radiostations. In deze handleiding vertel ik je alles over Tray Radio. Wil je online en gratis radio luisteren zonder een website open te hebben staan? Dan is Tray Radio een prima programma voor WIndows 10 en Windows 8/7.

Beluister meer dan 200 radiostations online

Tray Radio wordt ontwikkeld door Nend Software, een klein ontwikkelbedrijf uit Nederland. Momenteel kun je met een standaard installatie van Tray Radio gratis luisteren naar meer dan 200 radiostations uit België, Duitsland en Nederland.

Uiteraard houdt het aantal stations waarnaar je kunt luisteren hier niet op: via de instellingen van het programma kun je op het tabblad ‘Radio stations’ eenvoudig nieuwe stations toevoegen. Niet alleen Nederlandse radiostations zijn beschikbaar; ook kun je gratis radio luisteren via zenders uit andere landen.

Het instellingenscherm voor Tray Radio.

Het instellingenscherm voor Tray Radio.

Het grootste voordeel van Tray Radio is het feit dat je het programma via een klein icoontje in de taakbalk van Windows 10 kunt bedienen. Dit in tegenstelling tot het luisteren naar radio via de website van een radiozender. Hierbij moet je continu een browservenster geopend hebben. Wil je op werk of op school radio luisteren en mag er geen browser openstaan van je baas of docent? Dan is Tray Radio de ideale oplossing.

Verder heeft Tray Radio een aantal andere handige functies die het luisteren naar 538, Sky of 3FM net even wat leuker maken. Zo kun je songteksten lezen tijdens het luisteren (als deze beschikbaar zijn en als de zender doorstuurt welke track er wordt afgespeeld) en checkt het programma dagelijks of de radio-streams die je hebt opgeslagen nog beschikbaar zijn.

Ook voor het afspelen van mp3

Naast de mogelijkheid om radio te streamen kun je met Tray Radio ook muziekbestanden afspelen die je hebt gedownload van internet. Tray Radio is hier niet primair voor bedoeld, toch is de functie erg handig. Vooral als je ergens bent waar je snel een paar mp3’s wil luisteren is deze functie prima geschikt.