0

Zweedse muziek verkopen flink in de lift dankzij Spotify

De Zweedse organisatie verantwoordelijk voor de muziekverkopen in dat land liet vandaag weten dat de verkoop van muziek het afgelopen jaar flink gestegen is. Vooral muziekstreaming services waren goed voor de hogere omzetten uit muziek: Spotify is razend populair in het Scandinavische land. De goede verkoop van streaming muziek zal de muziekindustrie in Zweden nieuwe hoop geven, zo is de verwachting.

Het afgelopen jaar was het beste jaar voor de Zweedse muziek industrie sinds 2005 blijkt uit cijfers van de Zweedse muziek industrie. Het lijkt erop dat consumenten eindelijk weer willen betalen voor het luisteren van muziek aldus een voorlichter van de organisatie. Ook liet hij weten dat deze verbeterde marktomstandigheden een goede stimulans zouden kunnen zijn voor artiesten en platenmaatschappijen om meer muziek uit te brengen.

De muziek verkopen in Zweden stegen over 2012 met ruim 14% tot een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. Voor muziek streaming was verantwoordelijk voor deze flinke plus: muziek streamen en digitale muziek downloads stegen met 12%. Van alle digitaal gekochte muziek werd 63% beluisterd via muziek streaming services zoals Spotify. Dat bedrijf vindt, zoals je hier kunt lezen, zijn oorsprong in Zweden.

Sinds de oprichting in 2008 is Spotify uitgegroeid tot de nummer 1 muziek streaming service wereldwijd. Ruim 15 miljoen mensen gebruiken Spotify om gratis en betaald muziek te streamen. De schaduwzijde van het succes van Spotify is natuurlijk de Pirate Bay. Deze website, die zijn oorsprong ook vindt in Zweden, was verantwoordelijk voor veel ontzettende veel illegale muziek downloads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.