0

Youtube sluit overeenkomst met Warner voor streaming muziek

Mensen die muziek streamen met Youtube kunnen opgelucht ademhalen. De populaire video website, die ontzettend veel wordt gebruikt voor het streamen van nieuwe muziek, mag door een deal met Warner muziek streams blijven aanbieden van artiesten die onder contract staan bij deze platenmaatschappij. De overeenkomst met Warner is de eerste van een aantal overeenkomsten die Youtube moet sluiten met de grote platenlabels.

In een intern document dat door Warner is opgesteld voor eigen gebruik valt te lezen dat de platenmaatschappij onder moeilijke omstandigheden een kortlopende overeenkomst met Youtube heeft gesloten. Door de deal kunnen artiesten hun muziek blijven aanbieden via Youtube. Op haar beurt zal Youtube netjes licentiegelden betalen voor het weergeven en afspelen van streaming muziek via de verschillende platformen die de site gebruikt.

De korte looptijd van de overeenkomst voor het streamen van muziek van bij Warner aangesloten artiesten wijst er op dat de platenmaatschappij op de middellange termijn toch een ander soort overeenkomst zal willen afsluiten. Waarschijnlijk zal het label toch meer geld willen ontvangen van Youtube vanwege het feit dat Youtube ook veel muziek aanbiedt waarvoor geen royalties worden betaald.

De deal tussen Youtube en Warner betekent niet dat de muziek industrie Youtube verder met rust zal laten. De hoeveelheid illegale muziek streams op Youtube blijven namelijk een doorn in het oog van de grote muzieklabels. Vooral het feit dat Youtube wel advertenties vertoont bij illegale muziek streams en hiermee geld verdient zonder dat er royalties worden afgedragen zit de muziekindustrie hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.