0

Youtube Red heeft 1,5 miljoen betalende gebruikers

De betaalde variant van Youtube heeft in het eerste jaar van haar bestaan ruim 1,5 miljoen betalende gebruikers aan zich weten te binden. Daarnaast maken 1 miljoen mensen momenteel gebruik van een gratis proefabonnement op Youtube Red.

Youtube Red: muziek en muziekvideo's streamen in hoge kwaliteit en zonder reclame.

Youtube Red: muziek en muziekvideo’s streamen in hoge kwaliteit en zonder reclame.

Youtube Red werd een jaar geleden geintroduceerd. Vooral voor gebruikers van de site die zich storen aan de reclames voor iedere video is de dienst interessant. Youtube Red is namelijk niets meer dan een Youtube versie zonder commercials.

Daarnaast biedt Youtube Red een aantal extra functies. Zo krijg je toegang tot exclusieve series en muziekvideo’s. Maar ook is het mogelijk om muziekvideo’s te downloaden op je smartphone of tablet. Zo kun je ze op een later moment terugkijken.

Tot slot is een groot aantal van de video’s op Youtube Red beschikbaar in een hogere kwaliteit. Hierdoor kun je op grote televisies muziekvideo’s streamen in Full HD of UHD kwaliteit.

Een abonnement op Youtube Red kost in de landen waar de dienst momenteel beschikbaar is 10 dollar per maand. Ruim anderhalf miljoen mensen betalen momenteel dit bedrag voor het streamen en downloaden van video op Youtube.

Nog niet in Nederland

Youtube Red is momenteel beschikbaar in een viertal landen. Alleen in Engeland, Amerika, Australie en Nieuw Zeeland is het mogelijk om een abonnement op de betaalde variant van Youtube af te sluiten. Wellicht dat succes van Youtube Red leidt tot een uitrol van de streaming muziek- en videodienst in andere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.