0

Youtube Music: de online muziekdienst van Google

Google heeft gisteren de langverwachte online muziekdienst op basis van Youtube aangekondigd. Youtube Music zal vanaf 22 mei beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. In de loop van dit jaar volgen meer landen waaronder Nederland en België.

De nieuwe muziekdienst van Google zal vooral muziek aanbieden die nu al beschikbaar is op Youtube. Deze muziek zal wel beter gerubriceerd worden. Ook zal Youtube Music volledige albums aanbieden en zullen er op maat gemaakte afspeellijsten worden aangeboden. Logischerwijs zullen gebruikers ook muziekvideo’s kunnen streamen via de app.

Youtube Music zal bij haar lancering in twee varianten beschikbaar komen. De gratis variant kan alleen gebruikt worden om  muziek te luisteren in een lage kwaliteit via een actieve applicatie op je smartphone of tablet. Verder zal de gratis variant reclames bevatten en kunnen gebruikers geen muziek downloaden. Ook biedt de gratis variant een online platform om muziek te streamen.

Youtube Music Premium

Het betaalde alternatief is Youtube Music Premium. Met de applicatie is het mogelijk om muziek te downloaden. Verder bevat de de Premium versie geen reclames en zal muziek in een zo hoog mogelijke kwaliteit worden aangeboden. Verder kun je met een betaald abonnement muziek luisteren terwijl je je smartphone of tablet voor andere doeleinden gebruikt.

Youtube Music komt beschikbaar in een gratis en premium variant.

Youtube Music komt beschikbaar in een gratis en premium variant.

De applicatie voor het streamen en downloaden van muziek via Youtube Music is nieuw ontwikkeld. Ook het online platform voor de muziekdienst is helemaal opnieuw gemaakt. De interface van beide applicaties zal waarschijnlijk afwijken van de Youtube website en app zoals deze nu beschikbaar is.

Youtube Music Premium zal in eerste instantie niet als vervanger van Google Music worden gepositioneerd. Premium gebruikers van die muziekdienst krijgen wel onbeperkt toegang tot de nieuwe muziekdienst. Of Google ook op langere termijn gewoon door zal gaan met het aanbieden van streaming muziek via twee diensten lijkt echter onaannemelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.