0

Youtube kondigt eindelijk streaming muziekdienst ‘Music Key’ aan

Vanaf volgende week zal Youtube in een aantal Europese landen en in Amerika een proef-versie van haar eigen online muziek dienst aanbieden. Deze dienst ‘Music Key’ werd al lang verwacht. De eerste geruchten over een eigen streaming muziekdienst van Google onder de Youtube vlag staken jaren geleden al de kop op.

Gratis muziek streamen met Youtube

Naast een betaalde streaming muziekdienst die als Music Key werd aangekondigd komt Google ook met een gratis variant. Deze gratis versie is niet zozeer bedoeld om gratis muziek te streamen maar dient meer als een platform om afspeellijsten met vrienden te delen. Ook liet Youtube weten op dit platform informatie over artiesten en populaire muziek te gaan publiceren.

De gratis Youtube dienst wordt uitgerold op Android, iOS en natuurlijk op de Youtube website. Via de applicatie kunnen mensen gratis muziek streamen maar alleen als een platenmaatschappij of een artiest deze muziek zef hebben toegevoegd. Ook kan via de applicatie of website snel en handig een heleboel informatie teruggevonden worden rondom artiesten, nieuwe muziek, discografieën en album covers.

Muziek streamen met Youtube Music Key

De hierboven beschreven nieuwe dienst van Youtube muziek is gratis te gebruiken. Maar ook komt er dus een platform waarop mensen betaald muziek kunnen streamen. Deze nieuwe dienst zal muziek aanbieden in hoge kwaliteit (mp3-kwaliteit tot 320Mbps). Tijdens het luisteren naar muziek zal geen reclame vertoond worden.

Om muziek te streamen via Music Key zullen gebruikers een abonnement af moeten sluiten (net zoals dat bij concurrerende diensten ook moet). De prijs hiervoor bedraagt tijdens de beta-fase van de streaming muziekdienst 8 dollar per maand. Na deze periode zullen gebruikers 10 euro moeten betalen om muziek te streamen via Youtube.

Vooral voor mobiele gebruikers

Muziek streamen is vooral geschikt voor mensen die veel onderweg zijn: de focus ligt dan ook op de mobiele applicaties om muziek te streamen. De applicaties voor iOS en Android zullen dan ook een groot aantal mogelijkheden bieden die specifiek bedoeld zijn voor smartphones en tablets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.