0

Xbox Music heet vanaf nu Groove

Xbox Music is de streaming muziekdienst van Microsoft. Weinig mensen in Nederland kennen de dienst en ook in andere landen heeft Xbox Music weinig gebruikers. Microsoft besloot daarom om de dienst te hernoemen naar Groove.

Volgens Microsoft denken veel mensen dat Xbox Music alleen te gebruiken is in combinatie met een Xbox. Een nieuwe naam zou dit probleem op moeten lossen aldus een woordvoerder van Microsoft. Hij postte onderstaande Tweet met daarin de reden voor de naamswijziging.

Muziek streamen met Groove kost 10 euro per maand. Verder bevat de muziekbibliotheek ongeveer 35 miljoen tracks. En daarmee onderscheidt Groove zich van Spotify, Deezer en Apple Music: deze hebben allen rond de 30 miljoen tracks.

Groove kent geen gratis variant waarmee mensen kosteloos muziek kunnen streamen of radio kunnen luisteren. Deze gratis versie was er wel maar deze werd vorig jaar offline gehaald. Over de reden hiervoor deed Microsoft geen uitlatingen. Als je een abonnement afsluit op Groove kun je de eerste 30 dagen gratis streamen.

Nu een abonnement afsluiten

Wil je muziek streamen met Groove, de streaming muziekdienst van Microsoft? Op deze pagina kun je een abonnement afsluiten. In Windows 10, op smartphones met Windows Mobile en op tablets van Microsoft kun je via een snelkoppeling ook een abonnement op Groove afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.