0

Wordt Apple’s streaming muziekdienst een Spotify killer?

Apple is al geruime tijd bezig met haar eigen dienst voor streaming muziek. Over concrete mogelijkheden en prijzen van de dienst is nog niets bekend. Wel vonden we vandaag een aantal geruchten over de streaming muziek dienst van Apple, die volgens insiders een Spotify killer gaat worden.

Voordat je verder leest nogmaals de waarschuwing dat alles wat tot nu toe bekend is over Apple’s eigen streaming muziekdienst afkomstig is uit de tweede hand. De ontwikkeling van de dienst is nog in volle gang en Apple zelf heeft nog niets losgelaten over Apple Music.

Gerucht 1 – Apple werkt aan een streaming muziekdienst op basis van iTunes. In tegenstelling een focus op betaalde muziek downloads zal de nieuwe iTunes veel meer gericht zijn op streaming muziek. Of muziek downloads helemaal uit iTunes verdwijnen lijkt echter niet aannemelijk.

Gerucht 2 – Het meesterbrein achter de Apple muziekdienst is Zane Lowe. Deze DJ, producer en artiest werkte tot vorig jaar voor de BBC maar werd door Apple aangetrokken om te gaan werken aan de streaming muziekdienst.

Gerucht 3 – Apple is momenteel in gesprek met een groot aantal artiesten en bands om zelf muziek streams aan te bieden op basis van hun eigen repertoire. Hiermee krijgen artiesten een eigen radio-station binnen de nieuwe dienst van Apple.

Gerucht 4 – Het vorig jaar aangekochte Beats Music zal volledig worden geïntegreerd in de nieuwe online muziekdienst van Apple. Het bedrijf is niet van plan om Beats en de nog aan te kondigen muziekdienst los van elkaar aan te gaan bieden.

Vergelijkbaar met Tidal

Als de punten die hierboven staan inderdaad terugkomen in de muziekdienst van Apple dan zal deze sterk lijken op Tidal. Deze dienst is in Amerika erg populair vanwege de hoge kwaliteit waarin muziek wordt aangeboden. Ook de zogenaamde ‘curated playlists’, waarbij artiesten, bands en muziekliefhebbers samenwerken aan het samenstellen van playlists dragen bij aan het grote succes van Tidal in Amerika. Beide aspecten zullen dus waarschijnlijk ook terugkomen in de nieuwe streaming muziek dienst van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.