0

Winamp in handen van Belgische online radio dienst

Goed nieuws voor liefhebbers van de Winamp mediaspeler. Het lijkt er namelijk op dat de populaire software om mp3 bestanden af te spelen toch een doorstart kan maken nadat eigenaar AOL de ontwikkeling eind vorig jaar stopzette. Volgens geruchten op internet is de Belgische online radiodienst Radionomy dichtbij een overname van de Winamp mediaspeler.

Over de redenen van Radionomy om Winamp over te nemen zit waarschijnlijk een hele andere reden dan de Winamp mediaspeler alleen. Shoutcast maakt namelijk deel uit van het Winamp pakket, en deze dienst kent grote overeenkomsten met de primaire bezigheid van Radionomy. Het Belgische bedrijf is namelijk vooral bezig met het aanbieden van gratis online radio.

Wil je gratis radio luisteren op internet dan kan dat via Radionomy. Momenteel biedt het bedrijf rond de 6000 verschillende radiostations aan, Shoutcast is vele malen groter. Volgens de laatste cijfers heeft het bedrijf 50.000 gratis radiozenders op haar website.

Niet definitief

De overname van Winamp door Radionomy is nog niet definitief. Waarschijnlijk volgt later vandaag of anders morgen een persbericht waarin de overname wordt aangekondigd. Wil je gratis muziek luisteren of streamen? Dan kan het in ieder geval geen kwaad om eens een kijkje te nemen op de Radionomy website, waar je ontzettend veel gratis muziek kunt luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.