0

WeSMASD – muziek streamen met WeTransfer

WeTransfer legt momenteel de laatste hand aan een online muziekdienst. De dienst WeSMASD zal in de loop van volgend jaar online komen en zal zich vooral richten op de miljoenen gebruikers van de bestandsuitwisselingsdienst.

Een woordvoerder van het Nederlandse bedrijf liet in een verklaring weten dat WeSMASD geen concurrent van Spotify of Apple Music zal gaan worden. De dienst is vooral geschikt voor artiesten die op zoek zijn naar een manier om nieuwe fans te bedienen.

WeSMASD valt te zien als een marketingtool en biedt weinig mogelijkheden voor artiesten om tracks en volledige albums aan te bieden. En daarmee lijkt WeSMASD zich net zoals SoundCloud vooral te gaan richten op dj’s en artiesten die mixtapes en demos willen verspreiden via internet.

Kosten en mogelijkheden

Over de exacte mogelijkheden voor het streamen van muziek via WeSMASD is nog weinig bekend. Ook liet WeTransfer zich niet uit over de eventuele kosten van de muziekdienst. Het lijkt gezien de positionering van de dienst waarschijnlijk dat WeSMASD een gratis streaming muziekdienst gaat worden.

In de loop van volgend jaar zullen meer details over deze nieuwe muziekdienst gepubliceerd worden. Vooralsnog lijken Spotify, Deezer en Apple Music zich geen zorgen te hoeven maken over WeSMASD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.