0

Welke nieuwe muziek heb jij ontdekt?

Spotify heeft vandaag een website online gezet waar gebruikers van de muziekdienst kunnen zien welke nieuwe muziek zij hebben ontdekt. Op Found Them First kan iedereen met een Spotify Premium abonnement zien welke artiesten en bands zij als eersten hebben beluisterd.

Spotify laat naast artiesten die jij ontdekt hebt ook zien wanneer je voor het eerst een track van de betreffende artiest hebt beluisterd. Als jij een van de eerste luisteraars van nu doorgebroken artiesten was kun je via de site zien (en via Social Media delen) dat jij een bepaalde artiest al kende voordat deze bekend was.

Om te komen tot een lijst met artiesten die gebruikers ontdekt hebben hanteert de streaming muziekdienst twee criteria. Allereerst moeten doorgebroken artiesten meer dan 20 miljoen keer beluisterd zijn in de periode tussen januari 2013 en juni 2015. Verder moet een track in deze periode meer dan 2000% in populariteit gegroeid zijn.

Op het moment dat jij nu een bepaalde artiest beluisterd hebt voordat deze aan de genoemde criteria is gaan voldoen stelt Spotify vast dat jij tot een van de ontdekkers van deze artiest behoort. Spotify hoopt door deze nieuwe dienst gebruikers te stimuleren om onbekende artiesten te gaan luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.