0

Warner Music en Spotify sluiten nieuwe overeenkomst over streaming muziek

Spotify en Warner Music hebben na lang onderhandelen een nieuwe licentie overeenkomst gesloten. Door de overeenkomst zullen gebruikers van Spotify ook de komende jaren muziek kunnen streamen van artiesten die onder contract staan bij Warner Music. Eind juli was er al sprake van de deal die nu dus definitief rond is.

De deal met Warner is de laatste van de drie deals die Spotify moest sluiten met de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Eerder al kwam Spotify nieuwe voorwaarden overeen met Sony en Universal. Met beide platenmaatschappijen werden afspraken gemaakt over vergoedingen en een beperking van het aanbod aan gratis muziek op de muziekdienst.

Licentieovereenkomsten zijn voor Spotify van groot belang. Enerzijds zorgen ze voor een compleet aanbod aan muziek op de online muziekdienst. En dat is in de hevige concurrentiestrijd met Apple Music, maar ook met kleinere muziekdiensten, noodzakelijk om gebruikers tevreden te houden.

Maar ook zorgen gunstige voorwaarden voor een stabiel geldstroom. En dat is met het oog op de naderende beursgang van Spotify erg fijn voor zowel het bedrijf zelf als voor haar aandeelhouders. Over de precieze financiële details is nog niets bekend, waarschijnlijk is Spotify overeengekomen om een lager percentage aan licentiekosten af te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.