0

Twee miljoen Spotify gebruikers streamden illegaal met DogFood plugin

Spotify ondernam twee weken geleden actie tegen gebruikers die door illegale apps en plugins de beperkingen van Spotify Free omzeilden. Volgens de muziekdienst gebruikten meer dan twee miljoen Spotify Free klanten DogFood en andere plugins om gratis muziek te streamen zonder reclame.

De cijfers over het aantal gebruikers dat beperkingen omzeild worden vermeld in een document dat Spotify publiceerde als voorbereiding op haar beursgang. Investeerders willen graag weten welke risico’s er zitten aan de diensten van bedrijven waarin ze geld stoppen. Illegaal muziek streamen en het omzeilen van advertenties zijn volgens Spotify noemenswaardige risico’s.

Spotify Free kan door middel van een speciale plugin als Premium worden gebruikt.

Spotify Free kan door middel van een speciale plugin als Premium worden gebruikt.

Eerder deze maand stuurde Spotify gebruikers die plugins en speciale applicaties gebruiken voor het omzeilen van de beperkingen van Spotify Free een waarschuwing. In eerste instantie werd alleen de applicatie onbruikbaar gemaakt maar Spotify liet weten accounts die op illegale wijze gebruik maken van Spotify in de toekomst te gaan blokkeren.

Naast het als ‘Premium’ gebruik van Spotify Free noemt het bedrijf ook andere risico’s voor haar eigen bedrijfsvoering. Zo is de afhankelijkheid van andere platformen (Play Store, App Store) een noemenswaardig risico. Mocht Apple of Google besluiten om de Spotify app te blokkeren in haar downloadwinkel dan heeft dat onmiddellijk consequenties voor de muziekdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.