0

Tubidy en Groovedown: muziek streamen op je iPhone en Android smartphone

Muziek streamen op je mobiele telefoon, handiger wordt het niet. Via streaming diensten als Spotify, Deezer en Pandora heb je via een internet verbinding altijd toegang tot enorme collecties muziek. Klaar om beluisterd te worden wanneer jij dat wil.

Nadeel aan de genoemde streaming muziek diensten is het feit dat je een betaald abonnement nodig hebt om muziek te kunnen luisteren. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor het gratis beluisteren van je favoriete muziek op je smartphone.

Om gratis muziek te luisteren op je smartphone kun je bijvoorbeeld Tubidy gebruiken. Met Tubidy moet je online zijn om muziek te kunnen luisteren. Een alternatief is het gebruik van Groovedown, hiermee kun je muziek downloaden op je computer via streaming website Grooveshark en deze later afspelen op je smartphone.

Tubidy

Tubidy

Tubidy

Tubidy is een streaming dienst die je kunt gebruiken via de browser op je smartphone of iPhone. Via een eenvoudige interface kun je muziek zoeken en deze vervolgens downloaden via mobiel internet of wifi. Het gedownloade bestand kun je vervolgens afspelen via de mediaspeler op je smartphone. Tubidy gebruikt diverse video websites om muziek te zoeken. Zo haalt de muziek app veel van Youtube maar ook Liveleak en Vimeo worden gebruikt.

Muziek van genoemde websites worden via Tubidy omgezet naar bestandsformaten die je op je smartphone kunt afspelen. Zo kan Tubidy video omzetten naar mp3 of mp4. Beide formaten kun je op je smartphone afspelen. Om alleen muziek te luisteren voldoet het mp3 formaat, wil je ook de bijbehorende video bekijken? Dan kun je beter voor MP4 gaan.

Aan het gebruik van Tubidy kleven een aantal bezwaren. Zo is de legaliteit van de website omstreden. Daarnaast kun je met smartphone wel previews van muziek luisteren. Je kunt echter geen mp3 bestanden opslaan op je mobiele telefoon vanwege beperkingen die zowel iOS als Android met zich meebrengen.

Groovedown

Groovedown

Groovedown

Groovedown is geen streaming muziek dienst. Met Groovedown kun je muziek downloaden van de populaire streaming muziek website Grooveshark. De muziek die je download kun je vervolgens naar je smartphone verplaatsen om deze daar te beluisteren. Met Groovedown kun je gratis muziek downloaden en omdat je Grooveshark ontzettend veel populaire muziek aanbiedt is het combineren van beide een goed alternatief voor het streamen van muziek naar je smartphone.

Groovedown downloaden gaat het makkelijkst via de website van de ontwikkelaar. De installatie en het verdere gebruik van de software wijzen zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.