0

Tidal: Youtube en Google betalen artiesten veel te weinig

Tidal heeft bij monde van eigenaar Jay-Z forse kritiek geuit op zowel Google als Youtube. De rapper liet weten dat Tidal artiesten een eerlijke prijs betaald terwijl Google en Youtube dat absoluut niet doen.

Volgens Jay-Z betaalt Google slecht doordat Youtube zo ontzettend groot is: door het enorme marktaandeel betaalt het bedrijf in streaming video slechts 10% van wat eigenlijk zou moeten. Jay-Z koos overigens een bijzonder moment voor zijn aanval op Youtube: hij liet van zich horen tijdens een concert dat hij gaf in New York.

De nieuwe muziekdienst van Jay-Z ligt zelf onder vuur vanwege de hoge prijs voor een abonnement. In tegenstelling tot andere streaming muziekdiensten vraagt Tidal geen 10 euro per maand maar wordt het dubbele gevraagd. Daarvoor kunnen gebruikers overigens wel muziek streamen in hoge kwaliteit en behoort het downloaden van muziek ook tot de mogelijkheden.

Tidal flink duurder

Daarmee is Tidal dus fors duurder dan andere aanbieders. Jay-Z krijgt van diverse kanten het verwijt dat hij Tidal alleen zo duur heeft gemaakt om er zelf rijk van te worden. Voorlopig wijst niets erop dat Jay-Z de prijs voor een abonnement op Tidal zal verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.