0

Tidal passeert grens van 1 miljoen gebruikers

Tidal is deze week de grens van miljoen gebruikers gepasseerd. De streaming muziekdienst van Jay-Z had in april van dit jaar ruim 700.000 gebruikers en is de afgelopen zomer dus flink gegroeid. Toch blijft Tidal een kleine speler op de markt voor streaming muziek. Zowel Spotify, Deezer en Apple Music hebben veel meer gebruikers.

Jay-Z liet op Twitter weten erg blij te zijn met de een miljoen gebruikers die Tidal momenteel heeft. Om de mijlpaal te vieren zal Tidal op 20 oktober een concert organiseren waar bekende Tidal artiesten zullen optreden. Onder andere Prince, Usher en Lil’ Wayne hebben toegezegd te zullen komen. Ook Jay-Z zelf zal optreden.

De oprichter van Tidal liet niet los over het percentage gebruikers dat de duurdere lossless-variant van Tidal gebruikt. Tidal biedt twee abonnementsvormen: een duur abonnement van 20 euro per maand en een goedkopere variant waarbij 10 euro per maand betaalt moet worden.

Kritiek op Tidal

Al sinds de oprichting van Tidal is de kritiek op het bedrijf niet mals. De muziekdienst werd aangekondigd als de oplossing voor artiesten die vonden dat ze te weinig verdienden via streaming muziekdienst zoals Spotify en Deezer.

Tidal doet dat inderdaad anders maar vooral artiesten die een grote populariteit genieten verdienen meer als fans hun muziek streamen via Tidal. Juist de onbekende artiesten en bands die grote moeite hebben met het vergaren van genoeg inkomsten verdienen niets extra’s als mensen hun muziek streamen via Tidal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.