1

Tidal Master: muziek streamen in Masterkwaliteit

Streaming muziekdienst Tidal heeft op de CES een nieuwe abonnement geïntroduceerd. Met Tidal Master is het mogelijk om muziek te streamen in masterkwaliteit. Dit betekent dat je bij Tidal muziek kunt streamen met de kwaliteit die in de studio wordt opgenomen.

Tidal Master

Tidal Master

Tidal Master biedt een stream met 96kHz / 24 Bit. Dat is fors meer dan het Flac abonnement van Tidal waarbij muziek met 44,1 kHz en 16 bit geluidskwaliteit wordt aangeboden. De geluidskwaliteit van dat abonnement is overigens al van een veel hogere kwaliteit dan die bij de concurrentie.

Om muziek in de hoge kwaliteit te kunnen aanbieden maakt Tidal gebruik van de MQA techniek van Meridian. Dat bedrijf, gespecialiseerd in audio techniek, ontwikkelde MQA om muziek van hoge kwaliteit met grote compressie kleiner te maken zonder aan kwaliteit in te boeten.

Tidal Master werkt momenteel alleen nog maar via de desktop applicatie. Op computers en laptops kun je deze muziek in hoge kwaliteit streamen waarna je een goeie hi-fi of stereo installatie nodig hebt om het verschil te kunnen horen.

Niet alle muziek die Tidal momenteel aanbiedt kunnen gebruikers streamen in hoge kwaliteit. Alleen artiesten die hun muziek distribueren via Warner zijn momenteel te beluisteren in Tidal Master. Andere labels en artiesten zulle snel volgen aldus een woordvoerder van Tidal.

Of ook andere streaming muziek aanbieders hun muziek in nog hogere kwaliteit gaan aabieden is afwachten. Grote vraag is natuurlijk of gebruikers bereid zijn te betalen voor streaming muziek in hoge kwaliteit.

One Comment

  1. Recent een Bluenote2 streamer aangeschaft en overweeg een abonnement op Tidal.
    Kan ik Tidal Master hiermee streamen, en zo ja wat zijn die kosten per maand/jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.