0

Tidal in de problemen? Muziekdienst betaalt al maanden niet uit

Volgens een Noorse krant heeft Tidal, de online muziekdienst van rapper Jay-Z, al maanden geen royalties meer uitbetaald. Een aantal kleine Noorse muziekuitgevers ontvangen al maanden geen geld meer van Tidal. Ook grotere platenmaatschappijen hebben geld tegoed van Tidal. 

Tidal in de problemen?

Tidal in de problemen?

De betalingsachterstand van Tidal wordt bevestigd door een Noors muzieklabel. Zij ontvingen afgelopen oktober voor het laatst royalties van de online muziekdienst. Tidal heeft bij het (kleinere) label een achterstand van meer dan een half jaar.

Grotere labels hebben niet gereageerd op  het nieuws maar volgens een aantal andere (onbekende) bronnen hebben ook zij al geruime tijd geen vergoeding meer ontvangen voor muziek streams op Tidal. Of ook hier de achterstand een half jaar bedraagt is onbekend.

Eerder deze maand kwam Tidal ook negatief in het nieuws. Dezelfde krant beschuldigde de muziekdienst er toen van te sjoemelen met het aantal streams van bepaalde artiesten. Tidal heeft in een verklaring laten weten niet te hebben gefraudeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.