0

Terug in de tijd met Spotify’s Timecapsule

Wil je weten welke muziek je tijdens jouw basisschoolperiode populair was? Dan kun je met de nieuwe Timecapsule functie van Spotify je hart ophalen. Met een druk op de knop maakt Spotify een playlist aan die je probleemloos kunt gebruiken voor een reünie met oud leerlingen van je basisschool.

Spotify maakt voor het samenstellen van de Timecapsule playlist gebruik van je geboortedatum van je Facebook profiel. Met dit gegeven worden automatisch tracks uit verschillende genres samengevoegd tot een playlist. De playlist wordt volledig op jouw profiel afgestemd: niet alleen je leeftijd wordt gebruikt. De playlist wordt mede samengesteld op basis van je huidige luistergedrag op Spotify.

In mijn gepersonaliseerde TimeCapsule afspeellijst staan onder meer grote hits van Nirvana, a-ha, Wham en The Smashing Pumpkins. Maar ook minder bekende muziek uit mijn pubertijd komt voorbij in de playlist. Een ding is zeker, alle muziek in de afspeellijst doet mij terugdenken aan vroeger. En dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn van deze nieuwe Spotify functie.

Wil je weten welke muziek Spotify in jouw playlist zet? Gebruik dan deze link. Je kunt met een Spotify Premium gebruik maken van deze functie. Maar ook gebruikers die gratis muziek streamen met Spotify kunnen hun eigen playlist samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.