0

T-Mobile start met Datavrije Muziek bij databundel van 6GB of meer

T-Mobile start morgen met een nieuwe dienst waarbij gebruikers muziek kunnen streamen zonder dat deze data van de bundel afgaat. Volgens huidige regelgeving rondom de netneutraliteit mogen providers dit niet doen. Morgen gaan Europese regels in waarbij dit volgens T-Mobile wel mag.

De provider biedt alleen gebruikers van een stel-samen en stel-bij abonnement die een databundel van 6GB of meer hebben de mogelijkheid tot het streamen van muziek zonder dat deze data van de bundel afgaat. Klanten met een kleinere bundel of een ander abonnement hebben pech, hun streaming muziek gaat gewoon van de bundel af.

T-Mobile rekent in eerste instantie geen data bij mensen die muziek streamen via Spotify, Deezer en Pandora. Andere muziekdiensten kunnen zich aanmelden bij T-Mobile. Zij kunnen zonder kosten deelnemen aan het Datavrije Muziek programma. Zo is Apple Music momenteel in onderhandeling met T-Mobile.

Of T-Mobile zero rating, het niet in rekening brengen van data voor bepaalde diensten, inderdaad mag aanbieden is afwachten. T-Mobile laat in een verklaring weten dat het zero-rating principe verboden wordt maar dat hun Datavrije Muziekdienst wel is toegestaan.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) die in de gaten houdt of bedrijven eerlijk te werk gaan heeft al laten weten een onderzoek te starten. Zij zijn namelijk bang dat bepaalde muziekdiensten niet binnen de datavrije muziekdienst vallen. Hierdoor zouden consumenten en onbekendere muziekdiensten benadeeld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.