0

T-Mobile mag doorgaan met gratis data voor muziekdiensten

T-Mobile biedt al geruime tijd een abonnement aan waarmee gebruikers muziek kunnen streamen zonder daarmee data te verbruiken. Deze dienst, Datavrije Muziek, maakt volgens Bits of Freedom inbreuk op Europese regels rondom netneutraliteit.

Gratis muziek streamen met Datavrije Muziek van T-Mobile.

Gratis muziek streamen met Datavrije Muziek van T-Mobile.

In een rechtszaak rondom Datavrije Muziek oordeelde een rechter dat T-Mobile gewoon mag doorgaan met het aanbieden van de dienst. De Autoriteit Consument en Markt is van mening dat T-Mobile met Datavrije Muziek geen Europese regels overtreedt. BoF is het hier niet mee eens en overweegt om een nieuwe zaak aan te spannen tegen T-Mobile om zo toch haar gelijk te halen.

Bits of Freedom is van mening dat T-Mobile door het aanbieden van datavrije muziek consumenten geen vrije keus meer laat in het kiezen van een online muziekdienst. Niet alle muziekdiensten zijn namelijk aangesloten bij Datavrije muziek. Consumenten zullen, zo is BoF van mening, hierdoor eerder kiezen voor een muziekdienst waarmee onder het T-Mobile abonnement gratis muziek beluisterd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.