0

Nederlander luistert slechts 9 minuten naar streaming muziek per dag

Uit onderzoek van het Centraal Plan Bureau blijkt dat Nederlanders gemiddeld 9 minuten per dag besteden aan het streamen van muziek. Een opvallend laag getal: zowel streaming muziek als streaming videodiensten hebben de afgelopen jaren fors aan populariteit gewonnen.

De afgelopen drie jaar heeft de gemiddelde Nederlander 9 minuten per dag geluisterd naar streaming muziek via een online muziekdienst. In 2013 was dat 5 minuten. De stijging van 4 minuten is minimaal, zeker als je weet dat we gemiddeld meer dan 2 uur radio per dag luisteren. Streaming radio via de websites van radiozenders of via smartphone-applicaties werd meegeteld in de twee uur radio die mensen dagelijks luisteren/

Jonge mensen luisteren veel meer naar streaming muziek via muziekdiensten als Spotify dan ouderen. In de leeftijdscategorie 13 tot 19 wordt een half uur gebruik gemaakt van streaming muziekdiensten. In de categorie hierboven is het aandeel ‘radio’ gelijk veel groter. Wellicht dat dit komt doordat de meeste mensen tijdens het autorijden radio luisteren.

Een ding is zeker: de enorme aantal gebruikers van streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music zorgen niet voor een omwenteling in de manier waarop we in Nederland muziek beluisteren. Het marktaandeel van deze muziekdiensten is marginaal. En dat laatste is goed nieuws voor commerciële radiozenders.

Ook streaming video kent een minimaal marktaandeel. Gemiddeld maakt de Nederland 5 minuten per dag gebruik van een streaming videodienst zoals Netflix of Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.