0

Youtube Music Key: de streaming muziekdienst van Youtube

Youtube werkt al een aantal jaar aan een eigen streaming muziekdienst. De afgelopen maanden werd er steeds meer bekend over deze dienst. Zo zou Youtube haar streaming dienst willen toevoegen aan Google Play en zou er geen gratis streaming mogelijk zijn met Youtube Music. Deze week werd de naam bekend van de nieuwe muziekdienst van Youtube. Google zou de dienst Youtube Music Key gedoopt hebben.

Met Youtube Music Key is Google, het zoekbedrijf is eigenaar van Youtube, van plan om de aanval te openen op Spotify en andere streaming muziek diensten. Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers via de Youtube muziekdienst onbeperkt muziek streamen in hoge kwaliteit.

De dienst lijkt op basis van hetgeen nu bekend is een kopie te worden van Spotify. Zo zouden gebruikers ook muziek kunnen downloaden om deze op een later moment offline te kunnen beluisteren. Ook zou het samenstellen en delen van afspeellijsten met Youtube Music Key mogelijk zijn.

20 miljoen liedjes

Het aantal nummers waarmee Youtube Music Key zal starten bedraagt rond de 20 miljoen. Dit betekent dat het muziek aanbod kleiner is dan dat van Spotify en Deezer. Over de kwaliteit van de tracks is nog niets bekend. Waarschijnlijk zal Youtube net zoals concurrerende streaming bedrijven standaard mp3 bestanden 320kbps gaan streamen.

Of Youtube Music Key ook in Nederland wordt aangeboden is nog onbekend. Ook is onduidelijk wat in dat geval de prijs voor muziek streaming via deze nieuwe dienst gaat worden. In Amerika zal Youtube Music Key in ieder geval 10 USD gaan kosten. De prijs voor Youtube Music Key is in Amerika gelijk aan de prijs voor zowel Spotify als Pandora (de twee grootste streaming muziekbedrijven in Amerika.

Youtube Music Key zal het in eerste instantie vooral moeten hebben van de gratis promotie die Youtube via haar video-website kan maken voor de nieuwe muziekdienst. Het aanbod van streaming muziekdiensten in Amerika (maar ook in Nederland en andere Europese landen) is al redelijk compleet. Het wordt spannend in hoeverre Youtube een aanvulling kan bieden op deze markt met nieuwe Music Key dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.