0

Streaming muziek groeit met 40% in 2012

Streaming muziek diensten zoals Deezer, We7 en Spotify hebben het afgelopen jaar bijna 1 miljard dollar opgebracht. Een groei met 40% vergeleken met een jaar eerder. Dit betekent dat muziek streamen het downloaden van muziek heeft ingehaald als de snelst groeiende sector binnen de muziek industrie. Het downloaden van muziek groeide namelijk maar met 8,5% in het afgelopen jaar.

De verkoop van ouderwetse CD en LP zijn nog steeds de grootste inkomstenbron van de muziek industrie. 61% Van alle verkochte muziek wereldwijd stond op een cd of lp. De verkoop van ouderwetse geluidsdragers nam wereldwijd af met 12%. Dat percentage lag in een aantal Europese landen hoger, in Engeland bijvoorbeeld nam het aantal verkochte fysieke geluidsdragers af met 30%.

De verwachting is dat de uitgaven van consumenten aan digitale muziek, waaronder downloads en muziekstreams. in 2015 hoger zullen zijn dan de uitgaven aan fysieke geluidsdrager. De sterkste groei zal hem vooral zitten in bedrijven die muziek streaming services aanbieden. De groei in het betaald downloaden van muziek is inmiddels ook aan het afnemen waardoor muziek streaming nog belangrijker zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.