0

Streaming muziek goed voor helft omzet muziekindustrie

De Nederlandse muziekindustrie haalt een steeds grotere omzet uit streaming muziek. Vorig jaar waren online muziekdiensten al goed voor een omzet van ruim 60 miljoen euro. Dat is bijna 40% van de totale omzet uit de verkoop van muziek.

Betaald muziek downloaden zorgt voor 23% van de totale omzet, dat is lager dan de omzet uit betaalde downloads een jaar. iTunes downloadenen ander downloadwinkels worden steeds minder populair door het gemak en het complete aanbod van streamingdiensten.

Opvallend is de stijging van de verkopen van fysieke geluidsdragers. Vergeleken met een jaar eerder steeg die omzet met ruim 2%. Volgens en woordvoerder komt die stijging vooral door de toenemende populariteit van lp’s.

Ondanks de sterke groei van de omzet uit streaming muziek blijft de NVPI, de brancheorganisatie voor de Nederland muziekindustrie, kritisch over Youtube, Spotify en Apple Music. Vooral Youtube moet het ontgelden. Volgens een woordvoerder zou de muziek en videodienst veel meer moeten afdragen aan artiesten en labels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.