0

Streaming goed voor 75% aan muziekinkomsten VS

De Amerikaanse muziekindustrie draait nog steeds prima. Dankzij online muziekdiensten stegen de inkomsten voor het vierde jaar achtereen. In Amerika werd over geheel 2018 ruim 7,3 miljard dollar verdiend door online muziekdiensten. Naast muziekdiensten zijn ook websites en programma’s meegenomen in dit bedrag.

Streaming muziekdiensten zijn in 2018 enorm gegroeid: in 2017 was 60% van de inkomsten afkomstig uit het streamen van muziek. De meeste inkomsten worden gegenereerd door gebruikers van muziekdiensten waarvoor een maandelijkse bedrag betaald moet worden. In Amerika zijn vooral Spotify en Apple Music erg populair. Daarnaast spelen ook Amazon Music en Tidal een kleine rol.

In totaal gaven consumenten in Amerika net geen 10 miljard dollar uit aan muziek. Ook fysieke geluidsdragers en websites en diensten, voor het downloaden van muziek droegen bij aan dit bedrag. In Amerika is deze trend al langer zichtbaar, sinds 2015 is de omzet uit streaming muziek groter dan die uit fysieke geluidsdragers en muziek downloads.

Ook in Amerika is Spotify erg populair.

Ook in Amerika is Spotify erg populair.

Ook in Nederland en Belgie is een vergelijkbare trend zichtbaar. In ons land wordt ook al een aantal jaren meer verdiend via streaming dan via meer traditionele kanalen. In België verdient de muziekindustrie ruim 40% van haar geld via online muziekdiensten. Bij onze zuiderburen is vooral het downloaden van muziek nog erg populair.

bronnen
http://www.riaa.com/wp-content/uploads/2019/02/RIAA-2018-Year-End-Music-Industry-Revenue-Report.pdf
https://nvpi.nl/nvpi-audio/2018/04/24/omzet-nederlandse-muziekindustrie-stijgt-door-in-2017/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.