0

Streaming dienst Bittorrent Now sluit deuren

Volgens diverse bronnen heet Bittorrent de stekker uit haar Bittorrent Now dienst getrokken. Een aantal medewerkers en twee leidinggevenden zijn al ontslagen en ook het kantoor in Los Angeles wordt gesloten. Over de reden voor deze sluiting is nog niets bekend gemaakt.

Muziek streamen met Bittorrent Now.

Muziek streamen met Bittorrent Now.

Bittorrent Now werd in juni aangekondigd en zou het antwoord van Bittorrent op Spotify, Apple Music en Netflix moeten gaan worden. Bittorrent zou miljoenen dollars hebben geïnvesteerd in het opzetten van dienst waarmee het streamen van zowel video als mogelijk is.

In tegenstelling tot de concurrentie zou Bittorrent Now ook gratis streaming gaan aanbieden. Omdat de benodigde software op basis van P2P techniek werkt zou het streamen van muziek en films een stuk goedkoper zijn dan bij de concurrentie die alleen streamen via eigen hardware en ingekochte bandbreedte.

De leveranciers van content zouden naar keus reclame kunnen toevoegen om zo toch te verdienen aan het gratis streamen van muziek of films. Ook zou het mogelijk worden om gebruikers die muziek streamen te laten betalen voor het luisteren naar deze muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.