2

Streamen of downloaden?

Muziek downloaden.

Muziek downloaden of streamen?

Op Gratismuziekdownload.nl verscheen vandaag een interessant artikel over het gratis downloaden van muziek. De teneur van het artikel is negatief: was het downloaden van muziek vroeger heel normaal en erg makkelijk, tegenwoordig is dat wel anders.

Vooral de sluiting van download-websites en het offline halen van gratis muziek downloads maken het steeds lastiger om muziek te downloaden zonder daarvoor te hoeven betalen. Maar ook hetdownloadverbod dat sinds dit jaar in Nederland geldt wordt als reden aangehaald.

Gelukkig eindigt het artikel positief. Als alternatief voor het downloaden van muziek van internet wordt het streamen van muziek genoemd. Groot pluspunt, naast de hoge kwaliteit en het grote gemak, worden ook de mogelijkheden tot het downloaden van muziek via Premium abonnementen van de grote streaming diensten genoemd.

Zo is het streamen van muziek ook voor mensen die gratis muziek willen downloaden een goed alternatief. Iets dat wij natuurlijk al veel langer wisten: gratis muziek downloaden is hopeloos ouderwets en is iets wat niet meer thuishoort in 2014, laat staan in 2015 ;).

Overig nieuws

Ook op muziekstreamen.com verscheen vandaag een nieuwe handleiding. Via deze link lees je namelijk precies hoe je in je huis muziek kunt streamen. Zowel voor beginnende als ervaren internetgebruikers lees je op die pagina op welke manieren je thuis muziek kunt streamen. Een must-read voor iedereen die op zoek is naar een manier om thuis muziek te luisteren via Spotify, Deezer of een andere streaming muziekdienst.

2 Comments

 1. Ik ben, als vrachtwagenchauffeur, afhankelijk van een goede streaming-service.
  Dus ik wil best betalen voor mijn muziek. Vervolgens blijkt, dat ik off-line toch mijn data-bundel verbruik.
  Wat doe ik verkeerd? ?
  Gr.Paul

  • Als je muziek offline beschikbaar maakt in SPotify, Apple Music of een willekeurige andere muziekdienst dan zou er voor het luisteren naar deze muziek niets van je databundel af moeten gaan.

   Je kunt controleren of je ook echt muziek hebt gedownload door je smartphone of tablet in vliegtuigstand te zetten. Kun je dan muziek luisteren dan gaat er voor het luisteren naar die muziek niets van je databundel afgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.