0

Spotty & Spotify: muziek streamen op je Apple Watch

Bezitters van een Apple Watch die muziek willen luisteren via hun smartwatch kunnen dit momenteel alleen doen via Apple Music. Spotify biedt namelijk nog geen officiële ondersteuning voor de Watch van Apple.

Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Begin februari zal namelijk Spotty uitkomen. Spotty is een onofficiële applicatie waarmee je op een Apple Watch muziek kunt streamen via Spotify.

Spotty: muziek met Spotify op je Apple Watch

Spotty: muziek met Spotify op je Apple Watch

Je kunt op een Apple Watch niet rechtstreeks streamen vanaf internet, dat kan zelfs niet met Apple Music. Wel kun je je Apple Watch verbinding laten maken met iPhone via Bluetooth. Is die verbinding er eenmaal dan kun je muziek syncen tussen je Apple Watch en je iPhone.

De belangrijkste functie van Spotty is deze synchronisatie mogelijkheid waardoor je muziek kunt streamen van Spotify via je iPhone. Verder kun je Spotify bedienen via je Watch en is het mogelijk om track-informatie weer te geven.

Spotty kan het geheugen van je Apple Watch volledig gebruiken voor het opslaan van Spotify muziek. Dit in tegenstelling tot de Apple Music applicatie die maximaal 2GB aan ruimte kan gebruiken voor het opslaan van muziek downloads via Apple Music.

Verder kun je Spotty gebruiken om muziek te luisteren via de ingebouwde speaker van je Apple Watch. Handiger is het natuurlijk om je Apple Watch te pairen met een Bluetooth hoofdtelefoon zodat je kunt genieten van muziek in hogere kwaliteit.

bron: Spotty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.