0

Spotify wil beperkter muziekaanbod op Spotify Free

Slecht nieuws voor gebruikers van de gratis variant van Spotify. De Zweedse muziekdienst overweegt namelijk om het aanbod aan muziek dat gratis beluisterd kan worden te beperken. Zo zouden nieuwe albums niet gelijk beschikbaar zijn voor mensen die gratis streamen. Ook zou Spotify op andere manieren de gratis versie van de muziekdienst willen uitkleden om zo de muzieklabels tegemoet te komen.

Spotify Free, zoals de gratis versie heet, is al lange tijd een doorn in het oog van de grote platenlabels. Zij zijn van mening dat Spotify Free ervoor zorgt dat zij minder verdienen met de albums van hun artiesten. Universal, Sony en Warner voeren momenteel gesprekken met Spotify over nieuwe contracten. Een beperking van het aanbod is een van de nieuwe clausules in het nieuwe contract.

Gratis Spotify zorgt voor ontevreden betalende klanten van het muziek streaming bedrijf.

Gratis Spotify zorgt voor ontevreden betalende klanten van het muziek streaming bedrijf.

De gratis versie van Spotify leidt tot steeds meer controverse omdat andere muziekdiensten, waaronder uiteraard Apple Music, geen gratis versie aanbieden. Gratis muziek streamen met Apple Music kan alleen in de proefperiode van drie maanden. Andere muziekdiensten laten hun gebruikers helemaal niet gratis streamen.

Artiesten en labels zullen in de nieuwe contracten leidend zijn in het al dan niet gratis aanbieden van nieuwe muziek. Mocht een van beide partijen een nieuw album niet gratis willen aanbieden dan kunnen zij dat bij Spotify aangeven.

In ruil voor deze concessie hoopt Spotify op een beter tarief voor het afrekenen van royalties. Omdat de muziekdienst naar de beurs wil is een lager tarief voor het betalen voor het muziekaanbod van levensbelang. Spotify heeft in haar bestaan nog nooit winst behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.