1

Spotify werkt aan nieuw uiterlijk

Spotify, een van de betere muziek streaming diensten in Nederland, rolt momenteel een nieuwe interface uit voor Apple iPhone en Apple iPhone gebruikers. Deze zal een stuk donkerder van opzet zijn dan de huidige interface die vooral grijs en wit-tinten kent. Verder zal Spotify de software om muziek te streamen aanpassingen doorvoeren die het gebruik van de dienst nog gemakkelijker maken.

De donkere iOS versie, voor iPad en iPhone, wordt ook uitgerold voor Apple Mac gebruikers. Daarnaast is ook de internet-versie van Spotify vanaf vandaag alleen nog beschikbaar in de nieuwe layout. Android, Windows Mobile en gebruikers van Spotify op andere platformen moeten nog even wachten op de nieuwe layout van de muziekdienst.

De nieuwe layout voor Spotify is een stuk donkerder dan de huidige versie.

De nieuwe layout voor Spotify is een stuk donkerder dan de huidige versie.

De nieuwe interface van Spotify is de eerste grote verandering van de Spotify layout in jaren. Naast een donkerder uiterlijk zijn ook de iconen waarmee muziek aan- of uitgezet kan worden veranderd. Deze iconen zijn in de nieuwe layout rond. Verder is de nieuwe interface vooral voor gebruikers van computers en laptops vriendelijker van opzet: de layout schaalt mee met de resolutie van het scherm dat je gebruikt.

Nieuwe functies voor Spotify

Naast een nieuwe lay-out kent deze nieuwe versie van Spotify ook een groot aantal verbeteringen. Zo zijn de sterretjes, waarmee een track tot favoriet gemaakt kon worden, vervangen door een plus-teken. Door dit teken in te drukken voeg je een liedje toe aan Jouw Muziek. Vervolgens kun je in het mapje met die naam de track rubriceren. Zo kun je liedjes van een artiest bij elkaar zetten. Ook is het mogelijk om muziek te rangschikken op basis van album-titel.

De nieuwe vormgeving en functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar voor mensen die muziek streamen via iPad, iPhone, Apple Mac en de internet-versie van Spotify. Op die systemen is de nieuwe Spotify namelijk te gebruiken. Heb je een Android smartphone of een mobiel met Windows Mobile? Dan kun je voorlopig nog geen gebruik maken van deze nieuwe versie van Spotify. Op termijn zal deze echter wel beschikbaar komen.

One Comment

  1. Ik persoonlijk vind de nieuwe layout te donker geworden, en ook de mogelijkheid zoals die er voorheen was om de lijsten op alfabet te rangschikken is verdwenen, nu moet je alles handmatig rangschikken, en dat vind ik geen vooruitgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.