0

Spotify: muziek luisteren via spraakbesturing.

Spotify werkt hard een functie waarmee de verschillende apps van de muziekdienst via spraak bestuurd kunnen worden. Met de functies zal het voor Spotify gebruikers mogelijk worden om met hun stem nummers te zoeken. Ook andere onderdelen van de bediening, zoals het starten en stoppen van tracks, lijken bediend te kunnen worden via spraakbesturing.

Een woordvoerder van de muziekdienst liet in een verklaring tegenover een aantal websites weten dat er momenteel getest wordt met de functionaliteit. Volgens diverse bronnen werkt de bediening via spraak voorlopig alleen op de iOS app. Gebruikers en testers kunnen de functie vinden via het vergrootglas in de navigatiebalk. Na het indrukken hiervan verschijnt er rechts in het scherm een microfoon waarmee vervolgens een track opgezocht kan worden.

Een van de beta-testers, die werkt voor The Verge, liet weten dat de nieuwe functie goed werkt. De snelheid waarmee de Spotify app gegeven opdrachten herkent lijkt vergelijkbaar met de snelheid van Apple’s Siri op de Homepod. Siri werkt niet samen met Spotify waardoor het logisch lijkt voor de muziekdienst om eigen spraakherkenning toe te voegen aan haar applicatie. Ook de eigen hardware waar Spotify naar verluidt aan werkt zou hiervan kunnen profiteren.

Spotify werkt al langere tijd aan alternatieve manieren om haar applicatie te kunnen bedienen. Zo testte  het bedrijf vorig jaar een functie voor het bedienen van Spotify in de auto. Hierbij waren de belangrijkste knoppen groter vormgegeven waardoor de bediening eenvoudiger zou moeten worden. In deze versie van de Spotify applicatie leek ook spraakbesturing geïntegreerd te worden. Tot op heden is de ‘auto-applicatie’ echter nog niet beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.