0

Spotify vestigt nieuwe records in Nederland

Spotify is mateloos populair in Nederland. Vorige week verbraken twee artiesten de magische grens van 1 miljoen streams in een week. Zowel Kenny B, met de zomerse hit ‘Parijs’, als Omi, met het al even zomerse ‘Cheerleader’, werden in een week tijd meer dan een miljoen keer beluisterd via Spotify. Om dit enorme aantal te bereiken werden zowel betaalde als gratis streams via Spotify meegeteld.

De miljoen streams per week werden alleen in Nederland behaald. Andere landen waar Omi en in mindere mate Kenny B bekendheid genieten zijn dus niet meegenomen. De vorige artiest die een record behaalde in Nederland op Spotify was Clean Bandit. De track ‘Rather Be’ werd ruim een jaar geleden in een week 500.000 keer gestreamt.

Kenny B – ‘Parijs’

Kenny B is mede zo succesvol met ‘Parijs’ vanwege Spotify en andere streamingdiensten. Vooral het Youtube kanaal van de Surinaamse artiest wordt door veel mensen bekeken. Daarnaast heeft Kenny B ook de nummer 1 positie in de top 100 bereikt mede door zijn succes op Spotify. Hierbij de videoclip van ‘Parijs’.

Naast enorme aantallen muziek-streams stijgt ook de omzet uit streaming muziek diensten in Nederland. Die omzet steeg namelijk in het eerste kwartaal van 2015 met 17% vergeleken met dezelfde periode van het vorige jaar. Een minder snelle stijging in vergelijking met de enorme groei in absolute aantallen maar absoluut goed nieuws voor de muziekindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.