0

Spotify verandert ‘verwijderingsbeleid’ na klachten

Artiesten met muziek op Spotify hoeven niet meer te vrezen voor maatregelen van de muziekdienst na slecht gedrag in hun dagelijkse bestaan. De muziekdienst kwam eerder deze week in het nieuw nadat besloten was om muziek van onder andere R. Kelly te verwijderen uit playlists en hitlijsten vanwege vermeende misdragingen.

Het verwijderen van muziek van R. Kelly uit de playlists kwam de muziekdienst op veel kritiek te staan. R. Kelly is niet formeel beschuldigd van slecht gedrag en ook heeft nog geen enkele rechter zich gebogen over de beschuldigingen aan het adres van de artiest. Het beleid om eigen waarden terug te laten komen in de afspeel- en hitlijsten bleek omstreden.

Bekende artiesten, waaronder Kendrick Lamar, hebben als reactie op de acties van Spotify hun beklag gedaan bij Daniel Ek. De topman van Spotify bleek gevoelig voor de kritiek en besloot om het verwijderingsbeleid te matigen. Muziek van XXXTentaction, die eerder ook verwijderd was, is inmiddels weer opgenomen in de afspeellijsten van Spotify.

Volgens de geruchten rondom het beleid van Spotify heeft Kendrick Lamar telefonisch contact gehad met de Spotify topman. In dat gesprek heeft de populaire rapper zelfs gedreigd om zijn muziek van Spotify te verwijderen als het omstreden beleid niet zou worden aangepast. Ook andere artiesten hebben gedreigd hetzelfde te doen.

Na alle kritiek en de klachten van populaire artiesten heeft Spotify nu besloten om het beleid aan te passen. Of ook de muziek van R. Kelly weer gewoon online komt is nog niet duidelijk. Muziek van de urban-artiest is nu nog niet terug te vinden in de afspeellijsten van Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.