0

Spotify toch op Chromecast?

Spotify liet dit weekend weten dat het bedrijf wellicht toch een versie wil maken voor de Google Chromecast. Gebruikers van de op Android gebaseerde HDMI streaming mediaspeler vragen al maanden naar een Spotify versie voor hun systeem. Spotify draait tot op heden alleen via de illegale Spoticast app op Chromecast-apparaten. 

De Spotify versie voor de Chromecast zou, indien deze uitkomt, gebaseerd worden op de Google Cast versie van Spotify. Google Cast is de door Google aangekondigde technologie om muziek te streamen naar speakers die deze nieuwe functie ondersteunen.

Omdat Spotify als doel heeft muziek voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken sluit Spotify niet uit dat er een versie voor Google Cast komt. De versie voor Google Cast zou vervolgens eenvoudig omgezet kunnen worden naar een Chromecast versie van Spotify.

Spoticast

Tot op heden werkt Spotify alleen op de Chromecast met de Spotifycast app. Deze is door het beleid van Spotify echter illegaal. De app is daardoor niet te downloaden via de play-store en dat is voor veel mensen een reden om dan maar geen Spotify op de Chromecast te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.