0

Spotify Taste Rewind: tracks uit jouw muzikale geschiedenis luisteren

Spotify Taste Rewind is een nieuwe dienst van Spotify die wordt ingezet in de steeds heviger wordende concurrentiestrijd. Met Taste Rewind is het mogelijk om automatisch historische playlists te laten samenstellen op basis van jouw huidige muzikale voorkeuren.

Taste Rewind werd afgelopen week stilletjes geïntroduceerd. De aankomende release van Apple Music lijkt voor het Zweedse bedrijf, dat momenteel leider is in de markt voor streaming muziek, de belangrijkste reden voor het online brengen van nieuwe muziek-diensten op basis van Spotify.

Hoe werkt het?

Om Spotify Rewind te kunnen gebruiken moet je een Spotify Premium abonnement hebben. Log-in met dat account op de Spotify Rewind website. Vervolgens vraagt Taste Rewind je om 3 artiesten te selecteren die jij ontzettend leuk vindt. De artiesten waar je uit kunt kiezen worden geselecteerd op de muziek die je de afgelopen periode met Spotify hebt beluisteren.

Heb je eenmaal drie artiesten geselecteerd dan stelt Taste Rewind automatisch een vijftal playlists met daarin muziek uit de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. Met een druk op de knop kun je vervolgens deze muziek streamen. Heb je genoeg gehoord of vind je de playlists niet leuk? Dan kun je heel eenvoudig vijf nieuwe Taste Rewind playlists samenstellen door nieuwe artiesten te selecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.