0

Spotify stopt ondersteuning voor Safari

Muziek streamen met Spotify kan niet alleen via de applicaties voor iOS en Android. De online muziekdienst biedt ook een appplicatie die via de browser gebruikt kan worden om muziek te streamen.

De webbased versie van Spotify ondersteunt niet alleen Spotify Premium. Ook gebruikers die gratis muziek streamen met Spotify Free kunnen met online versie van de software muziek streamen. De webversie van Spotify werkte onder Windows 10 en OS X in combinatie met alle bekende browsers (Chrome, Edge, Firefox, Safari).

In de laatste versie van Spotify voor browsers heeft de muziekdienst helaas de ondersteuning voor de Safari browser voor OS X en iOS verwijderd. Over de reden van deze verwijdering heeft het bedrijf niets losgelaten. Wel leidde de aanpassing tot veel klachten bij Spotify.

Spotify via de Safari browser werkt niet meer.

Spotify via de Safari browser werkt niet meer.

Muziek in je browser op Apple Mac

Gelukkig is het nog wel mogelijk om op andere manieren naar muziek te luisteren met Spotify op computers en laptops van Apple. Zo is er een versie van Chrome die werkt onder OS X en ook Firefox ontwikkeld browser software voor Apple Mac. Deze browser werken nog gewoon samen met Spotify. Je wordt als gebruiker dus gedwongen om een andere browser te installeren voor Spotify.

Ook met de speciale desktop software van Spotify kun je gewoon nog muziek streamen op je Apple Mac. Deze software ondersteunt, net zoals de webversie van Spotify, ook Spotify Free. Er blijven dus genoeg manieren over voor Apple Mac bezitters om muziek te streamen met Spotify. Toch blijft het stoppen van Safari ondersteuning op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.