0

Spotify stopt met verkoop abonnementen in app-store

Spotify is per direct gestopt met het verkopen van abonnementen voor het streamen van muziek via de app-store van Apple. De online muziekdienst hoopt op een forse kostenbesparing: Apple rekent hoge tarieven voor diensten die via het platform van Apple abonnementen verkopen.

Spotify stopt verkoop abonnementen in app-store

Spotify stopt verkoop abonnementen in app-store

Uiteraard blijft de applicatie voor het streamen van muziek gewoon gratis beschikbaar via de app-store. Als een gebruiker besluit om het abonnementen een upgrade te geven die onder meer het downloaden van muziek en het luisteren van muziek zonder reclame mogelijk maakt wordt deze doorverwezen naar de Spotify website. Hier kunnen gebruikers eenvoudig een abonnement afsluiten op de Premium versie van Spotify.

In een verklaring liet Spotify weten te stoppen met het verkopen van abonnementen via tussenpersonen. “wij werken niet langer met tussenpersonen zodat jij goedkoper uit bent” was de letterlijke reactie van Spotify. Deze zin kunnen gebruikers die via de app-store een abonnement op Spotify hebben genomen letterlijk nemen: Spotify berekende de kosten die Apple vraagt al door. Een abonnement via de app-store kostte daardoor al 3 euro per maand meer dan een abonnement dat direct via Spotify werd afgesloten.

Spotify is niet de eerste dienst die stopt met het verkopen van abonnementen via de app-store. Vorig jaar stopte Netflix al, ook vanwege de hoge kosten van de mogelijkheden die Apple biedt. Diensten die abonnementen verkopen in de app-store zijn verplicht om dertig procent va de inkomsten af te dragen aan Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.